Wagenspel en fietstocht bij Wilpermolen in Posterenkwagenspel

Kom op 28 juni om 13.00 uur naar de molen in Posterenk, dan is er UNIEK THEATER met spelers uit Posterenk, Wilp en omgeving. Een paard en wagen met een dorpsomroeper, toneelspelers en kinderen roepen de mensen uit hun huizen voor een tafereel dat luidkeels en vol grappen wordt opgevoerd rond de wagen en de molen. Op, voor en om de wagen zetten toneelspelers in ruim een kwartier een levendig spektakel neer. Voor de eerste acte is de boerenwagen bij de boerderij van de Familie Bussink aan de Deventerweg 4 in Voorst. Vervolgens rijdt de stoet door Bussloo, via de Enkweg naar de Wilpermolen in Posterenk voor deel 2. Na dit wagenspel kunt u deelnemen aan een FIETSTOCHT van 30 km. voor iedereen die het leuk vindt om samen te fietsen. Er is wederom een fraaie route uitgezet en tussentijds wordt er nog ergens gestopt. Hierbij nodigen we iedereen van harte uit voor het wagenspel en de fietstocht.

Voor meer info: 0571-261203

AED Hartveilig wonen in de Posterenk

3101_aed_hartveilig_wonen_in_posterenkPosterenk– Afgelopen week was de organisatie van Hartveilig wonen uitgenodigd om een presentatie te geven voor inwoners van Posterenk en omgeving. De nieuwe AED, bij de firma Hekkers & van Het Spijker, is via het project van de gemeente Voorst .
De heer Peter Kamminga van Hartveilig Wonen hield een boeiende presentatie. Het doel van Hartveilig wonen is om bij een acute circulatiestilstand binnen zes minuten de reanimatie (hartmassage en defibrillator) op te starten. Dit door middel van de inzet van opgeleide vrijwilligers. Hartveilig wonen is een georganiseerde burenhulp waarbij vrijwilligers rondom het slachtoffer snel ter plaatse kunnen zijn. Zij startende reaninatie, in afwachting van de ambulance.
AED certificaat
De betrokkenheid voor de nieuwe AED is groot te noemen. Afgelopen jaar had al een groep vrijwilligers zich aangemeld bij Hartveilig wonen Zij kunnen momenteel al worden ingezet door de meldkamer en het alarmeringssysteem van Hartveilig wonen als er is de buurt een melding is gedaan naar 112. Na de geslaagde presentatie van afgelopen dinsdag, heeft een nieuwe groep vrijwilligers zich spontaan aangemeld voor de cursus voor het AED certificaat. Zij zullen binnenkort voor deze lesavonden worden uitgenodigd.
De avond werd georganiseerd door Posterenks Belang en de Firma Hekkers & Van het Spijker, samen met de Dorpscontactpersoon. Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Anita Huisman, Dorpscontactpersoon Posterenk-Bussloo; (0571) 26 12 03. Alles over Hartveilig Wonen vindt u op www.hartveiligwonen.nl

WANDELGROEP IN POSTERENK/BUSSLOO

wandelen2Heb je zin om regelmatig te wandelen ? In Posterenk/Bussloo gaat binnenkort een wandelgroep van start die van plan is eens per week in een aangenaam tempo 1,5 à 2 uur op pad te gaan.
Genieten van de buitenlucht, andere wandelliefhebbers ontmoeten en wat aan je conditie doen, dat is wat we beogen. Wandel je al op eigen houtje?  Wat let je om je aan te sluiten ?

wandelen1De eerste keer gaan we op maandag 20 januari om 10.00 uur van start bij
de Wilper Molen. Daarna bekijken we welke dag van de week voor de meeste deelnemers de voorkeur heeft. En woon je niet in Bussloo of Posterenk maar elders, dan ben je evengoed welkom.
Meer info bij Anita Huisman (dorpscontactpersoon, tel.261203) of Hans
Schulte (tel.261903)